ponedjeljak, 13. veljače 2012.

Foto natječaj „Održivi turizam“

Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit poziva vas na foto natječaj koji organizira Međunarodna nevladina organizaciji NATUREFRIENDS na temu
Održivi turizam“.
Cilj natječaja je staviti naglasak na važnost održivog razvoja i turizma kao njegove sastavne komponente posebice u područjima koja su ekološki osjetljiva. Održivi turizam u sebi sadrži ekološku, ekonomsku, kulturološku i socijalnu komponentu koja podrazumijeva dugoročan rast i razvoj kako za sadašnje tako i za buduće generacije.

Kakav je utjecaj izgradnje novog hotela ili posjete grupe turista u netaknutom području? Koje su to kolateralne štete uzrokovane turizmom? Smetlišta, izgrađeni krajolici, „folklorno šarenilo“ umjesto kulture…. Gdje su počeci dubljeg pristupa zemljama i kulturama koje posjećujemo?
Ova pitanja su samo jedan dio tematike ovog natječaja, a natjecateljske kategorije unutar teme su:

Općenito: digitals only
(A1) Održivi turizam (boja)
(A2) Održivi  turizam (crno/bijela)

Teme
: digitals only
(T1) Održivi turizam vs. konvencionalni turizam (komplementarni parovi: 2x2)
(T2) Održivi turizam u zemljama u razvoju
Natječaj je otvoren za sve fotografe svijeta, a rok za prijavu je 01.09.2012. godine. Nagrada je između ostalog i boravak u jednom od područja koja podržavaju ovaj vid održivog razvoja turizma.
Više informacija o propozicijama i prijavnicu za natječaj možete naći na web stranicama: www.nf-int.org/photochampionship2012.
Kako Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit ima za cilj razviti organiziran, održivi, neinvazivan edukativni i kulturni turizam temeljen na prirodnim vrijednostima područja  uključili smo se i kao sponzor ove akcije. Uključite se i vi!

Nema komentara:

Objavi komentar